Open tuindagen, wat zijn dat?

 

Open tuindagen

 

Vanaf het vroege voorjaar zijn er al open tuindagen. Op deze dagen staat de zijpoort open en mag je rustig door de tuin dwalen om te genieten van de stille sfeer met haar diverse insecten en vogels die er tussendoor fladderen samen met de kikkers die in en rondom de vijver zich bevinden. Het  grote sortiment aan vaste planten is nog de erfenis van de kwekerij "De Bloemenhoek", die ik samen met mijn echtgenoot, Herman van Beusekom, in de Bilt heb gehad. Een kwekerij waar we niet alledaagse vaste planten kweekten en ook rotsplanten. Ook daar was de tuin regelmatig open om mensen te inspireren. 

Het is altijd boeiend om een andere tuin te bezichtigen. Om geïnspireerd te raken, te zien hoe zij tuinieren, om de mens achter de tuin te ontmoeten enz. We tuinieren allemaal op onze eigen unieke manier, het is onze eigen unieke uiting van creativiteit.

Sommige tuinen zijn strak en overzichtelijk, anderen los en uitbundig. In mijn tuin kan je de 'strakke' lijnen van de heggen en de paden vinden, maar ook het uitbundige en speelse groeiwijze van de beplanting in de borders. Regelmatig zijn er ook planten in de paden en het terras te vinden, die ik laat staan omdat ik het leuk vind om me te laten verrassen. Het doorbreekt ook het strakke...... Het brengt, wat mij betreft mijn speelsheid naar boven.

Soms zijn er bezoekers die zelf geen tuin hebben, maar het wel erg leuk vinden om te komen kijken en te genieten.

Het is ook boeiend om andere mensen te ontmoeten en inzichten te delen. Ook ik blijf leren en ontvang regelmatig waardevolle tips van de bezoekers.

Laat je maar verrassen!

 

Ondertussen zijn de nieuwe data voor 2020 alweer bekend gemaakt en geplaatst.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0