Over mij

Als jong kind had ik al liefde en belangstelling voor de natuur om mij heen. Ik liep, tijdens vakanties (vaak veel langzamer) met mijn ouders, broer en zus, door de Griekse natuur, in verwondering te genieten van wat ik onderweg zag.

 

Een voor mij logische stap was dan ook om naar de tuinbouwschool te gaan. Met die opleiding als basis heb ik vervolgens negen maanden in Frankrijk gewerkt, in de tuin "Le Vasterival", van Princesse Sturdza te Varengeville. Daar heb ik nog meer geleerd, o.a. om goed naar de planten te kijken, hoe en waar ze geplant werden, rekening houdend met hun eigen unieke karakter. Combinaties tussen de diverse planten, bomen en struiken. Kleur en structuur, waarmee gespeeld werd.

"De tuin is de spiegel van mijn ziel"

Met veel liefde en aandacht heb ik het tuinieren me eigen gemaakt. Met deze liefdevolle bagage ben ik sinds 1999 in Groenlo geland en met mijn vierde tuin begonnen. De tuin is de spiegel van mijn ziel en beweegt zich met mijn eigen ontwikkeling mee, of beweeg ik mij met de tuin/natuur mee? Ik zeg ook altijd dat ik met de natuur speel  en de natuur speelt met mij. Ik laat me ook graag verrassen. Ondanks de geordende chaos heerst er ook een speelse en liefdevolle energie in de tuin. En natuurlijk in mijzelf.

Anne van Beusekom-Orange