Vervolg Bokashi

Mijn Bokashi-emmer was helemaal vol en had al een aantal dagen na staan rijpen in de garage, daarbij af en toe wat vloeistof kunnen aftappen. Nu is de inhoud verdeeld over twee stenen bloempotten. deze gevulde potten heb ik ondersteboven in de tuin gezet. Het gat afgesloten met een klein mini bloempotje. Meteen had ik even een flashback.....in deze schattige kleine bloempotjes hebben we vele bijzondere plantjes in opgekweekt. Romneya, de spiegeleierenplant en ook de Phyteuma comosa, met eindeloos geduld deze kwetsbare plantjes opkweken was altijd weer een uitdagend avontuur.

De Spiegeleierenplant staat hier in de tuin weer uitbundig te groeien, het zal een feest zijn als ze weer staat te bloeien.

Een van de gevulde potten met het keukenafval heb ik bij de perenboom gezet en de andere staat bij de appelboom. Het bodemleven kan aan de gang gaan! Smullen maar voor iedereen.....

De vloeistof van de bokashi heb ik regelmatig in goed afgesloten potjes bewaard in de koelkast en in de afgelopen warme dagen aan de potplanten gegeven en aan het gras gegeven. Wel verdunt uiteraard...

Nu er heerlijk wat regen is gevallen ben ik erg benieuwd wat het resultaat is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0