Kirgizië

Tijdens mijn reis, juni 2012, door het berglandschap van Kirgizië, heb ik genoten van alles wat er in de natuur daar groeide en bloeide. Diverse planten zag en herkende ik, omdat we die zelf tijdens onze kwekerijleven hebben gekweekt. Ook vele schoonheden gezien die ik niet kende. Regelmatig op de knieën gegaan om de sterke geur te ruiken, de bloem te bewonderen  of om een foto te maken.

Van een morgenster met een indrukwekkende zaadpluisbol heb ik wat zaad van meegenomen. Dit jaar stonden er ineens weer twee planten in de buitentuin te groeien! Helemaal blij werd ik er van. De zaadpluisbol is duidelijk zichtbaar. De bloem tja dan moet je weten wanneer je moet kijken...de naam zegt het natuurlijk al....morgenster! Nadat ik een aantal dagen vergat om 'smorgens te kijken, was het dan eindelijk zover. Een kleine bloem, maar zó mooi. De pluizenbol is wel 15cm doorsnee.

Telkens als ik weer verrast wordt door deze ene plant ben ik weer terug in Kyrgizie, de reis van mijn leven......

 Een paar indrukken van Kyrgizie zijn in de galerij geplaatst.

Reactie schrijven

Commentaren: 0