.....in Stilte.....een grote boom is gevallen....

Vandaag ben ik naar Doesburg geweest om aquarelpapier op te halen voor de schilderlessen. Vandaag was ook de dag dat er een afscheids/herdenkings-dienst voor Maurice was. De hele dag stond in het teken van herinneringen doordat er allerlei mooie tekens onderweg te zien waren. Het begon al met de Forsytia's die overal stonden te bloeien, dat deed mijn zus aan Bosch en Duin denken, waar we als kind opgegroeid zijn. Vervolgens zie ik op een Landrover langs de kant v.d. weg staan, met een Engels vlaggetje wapperend in de wind.

In Stilte verder gereden richting Doetinchem om bij Kasteel de Slangenburg een boswandeling te maken. Onderweg de oer Hollandse knotwilgen en een draaiende molen, daar kon Maurice ook van genieten. Als hij in Nederland was en we over landweggetjes reden, dan moest ik vooral langzaam rijden zodat hij het landschap in zich op kon nemen. Tijdens de boswandeling fladderden diverse keren van die mooie botergele vlinders langs mijn pad....... Op de paden waren er dikke wortels van de bomen zichtbaar, die elkaar kruisten, we blijven met elkaar verbonden. Ook al zijn de wortels verbroken en is er een grote boom omgevallen, In Liefde blijven we verbonden!  Het was een wandeling in Stilte, met de geluiden van de zingende vogels. Allerlei tekens en herinneringen kwamen langs van diverse plekken waar we samen geweest zijn. Het gevoel dat het goed was om deze wandeling te maken en uiteraard ook vele foto's gemaakt om straks deze een plekje te geven in een plakboekje. Even lekker knippen en plakken, om het vervolgens ergens in de boekenkast te zetten.........de herinneringen blijven wel in mijn hart, ook als het fotoboek onder het stof verdwenen is......

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0