Herfst, Winter, Voorjaar èn Zomer

 

 

 

…..Herfst, Winter, Voorjaar èn Zomer…..

 

 

 

In Herfstige Stormen

 

fladderen, dansen

 

vlammende, kleurrijke

 

bladeren

 

met en in de

 

Wind

 

*

 

Regen & Bliksem

 

spoelt

 

Alles Schoon

 

*

 

Stilte stroomt

 

door de

 

geluiden

 

heen

 

*

 

Afbraak en Opbouw

 

*

 

Dansend

 

met de

 

vier seizoenen

 

in en om

 

me heen

 

*

 

Herfst, Voorjaar èn Zomer

 

in de Stilte

 

van de Winter

 

*

 

21 oktober 2021

 

 

 

Dag Lief mens, Ik ervaar op het moment in deze stormachtige dagen de vier seizoen in en om me heen, wat bijna niet onder woorden is te brengen, behalve dan in bovenstaand gedicht.  In de Stilte is er zoveel te beleven, te ervaren aan schoonheid en soms ook de pijn die langs komt. Toch is het telkens de uitdaging om in contact te blijven met mijn liefdevolle kern. Om van daaruit Alles waar te nemen en me niet in de pijn te verliezen. Lopend in mijn herfstige tuin kan ik dan ook genieten van wat ik zie en blijf ik me verwonderen hoe sterk de natuur is in Alle seizoenen!

 In de galerij kan er nog genoten worden van de herfstige foto's die er geplaatst zijn.

 

De laatste weken ben ik samen met Robin aan het project kas begonnen. De druivenkas achter in de tuin was altijd veel te laag en moest ik oppassen dat ik mijn hoofd niet stootte aan oa de takken van de druif. De kas is ondertussen ontmanteld, het glas staat schoongemaakt geduldig te wachten tot het moment dat het weer geplaatst kan worden. Op het moment is het frame van de kas over de groente bak gezet.

De fundering voor het muurtje is gestort en de voorbereidingen om het muurtje erop te metselen zijn gemaakt. Nu is het wachten op droog en misschien een beetje zonnig weer om te metselen.

Het is een hele klus en ik leer er weer heel van op allerlei fronten!

Jullie zullen misschien denken: "En hoe zit het met de insecten muur?" Dat staat even stil. Daar is op het moment geen ruimte voor. 

Tussen ander tuinwerk wat er gedaan wordt, zijn er telkens mooie ontdekkingen, zoals laatst de cocon van de gedeukte gouden tor, die ik in de composthoop vond. Een prachtige kever die zich net als de engerling van de meikever zich in een cocon tot kever transformeert. Dank zij een behulpzame buurvrouw die met het vakblad DierenArts aan kwam, waar net een artikel in stond met beschrijvingen over Engerlingen en kevers.

Ook kwam ik tijdens een wandeling langs de Slinge ineens de wespen/tijgerspin tegen! Ooit in een prachtige puur natuur tuin jaren geleden voor het eerst gezien. Was toen nog zeldzaam, nu steeds meer te ontdekken. Op het internet kwam ik meer info tegen met foto's : https://www.janvanduinen.nl/argiopebruennichi.php 

Tja als je een spinnenfobie hebt is het eigenlijk ook wel heel interessant om te lezen hoe bijzonder deze spinnen zijn met oa een heel eigen web met 'watermerk'  ,ha ha, spinnenmerk er in. In de galerij zijn wat foto's van deze mooie natuurwezens te zien.

 

Ik wens je nog een mooie verstillende herfst als opmaat naar de winter!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0