Dankbaarheid

De dag begon met magie en die is er de hele dag gebleven! Diepe Dankbaarheid voor alles wat me is gegeven, wat bijna niet onder woorden is te brengen.

Vanmorgen heb ik wat rode bessen kunnen oogsten, de merel had ze al ontdekt en zat er al behoorlijk van te snoepen. Wel zag ik dat ze onrijpe bessen zat te eten, misschien voelde ze zich niet lekker en had deze groene nodig....? Ik heb van de rijpe bessen een bakje kunnen vullen. Ook wat diverse soorten sla en bieslook geoogst voor mijn brunch, gecombineerd met een omeletje. De eieren kan ik op loopafstand bij een echtpaar kopen, wat wel iets heeft. De scharrelende dames die er loslopen bedank ik altijd weer en ze komen me soms enthousiast begroeten. 😃 Nadat ik genoten heb van mijn brunch heb ik nog even mijmerend in het zonnetje gelegen (ja ja dat doe ik soms ook) en me gerealiseerd wat een gezegend en rijk mens ik ben. In de afgelopen maanden ben ik ineens behoorlijk 'ziek' geweest. In mijn beleving was het een reactie op het lezen van een artikel over cognitieve resonantie ( https://www.bitchute.com/video/S2IeCCBHPNdK/ ). Dit heeft een enorme impact op me gehad, er vielen heel veel kwartjes èn het was blijkbaar teveel om helemaal te laten integreren. Het lijf reageert dan met: Stop. Uiteraard werd ik wel weer 'beter', maarrrr het was nog niet klaar. Ik heb er nog een doof rechteroor aan over gehouden, die nog wat meer tijd heeft om te helen, want dat gebeurt. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ons zelfhelend vermogen is enorm, als je er vertrouwen in hebt. Ook dat oor had/heeft me wat te vertellen......

Met alles wat er in de afgelopen maanden is gebeurt ben ik wel een heel stuk wijzer geworden en ben er zelfs dankbaar voor! Ook al waren er soms pittige stukken die op mijn pad kwamen. Gelukkig zijn er een paar dierbare mensen om me heen die me door deze periode hebben geholpen. Heel veel inzichten zijn er gekomen, soms meteen en soms wat later. Ze hebben me geholpen om alle puzzelstukjes die als losse stukjes in me zaten bij elkaar te brengen, waardoor ik op een nog dieper niveau bij me-Zelf ben gekomen. Door al het harde werken wat achter me .....licht.... kan ik me nu zo ontzettend dankbaar voelen. Wat een rijke oogst!!

Goed ik dwaalde even af, maar ervaar dat het wel belangrijk is om dit ook te zien. Wat er achter me licht..... Ik schrijf expres licht omdat het me heel veel licht heeft gebracht.

 

Nadat ik nog wat gesnoeid heb in de tuin, besloot ik om te gaan fietsen. Bij de biologische boer Arink in Lievelde haal ik mijn zuivel producten en groentes, ook hebben ze op dit moment heerlijke appels. Ik zag op de toonbank doosje biologishe aardbeien staan....mmmm. Een doosje meegenomen. Twee middagen op vrijdag en zaterdag is hun winkeltje open en ben ik blij dat ook dit op fietsafstand is te bereiken. Na mijn boodschappen ben ik richting Lichtenvoorde gefietst. Doordat er kermis in Lievelde was was er een omweg, geen probleem. Is leuk om te merken dat ik er van geniet. Ook dat ik weer wat vaker de fiets pak en op avontuur ga. Het was een prachtige zonnige dag met prachtige wolken.

Af en toe even gestopt om wat te drinken en van de aardbeien te snoepen...... oh.....mijn hemel......wat een explosie aan smaak!! Een echte aardbei die in haar eigen tijd, zonder kunst en vliegwerk, is gegroeid!!! Gelukkig zijn mijn smaak pupillen nog in tact. Kan ik nog niet zeggen van mijn reuk, ik kan de geur van de rozen en andere planten nog niet ruiken.

 

In Lichtenvoorde op een terrasje een lekkere latte gedronken. Wel gezien dat er steeds meer met de zogenaamde smartphones je zelf met QR codes enzo je bestelling kan plaatsen, dan hoef je niet te wachten op de lieve mensen die je graag komen vragen wat je wilt drinken. Ik heb er zo mijn gedachtes over.

 

Na nog wat boodschapjes gedaan en in een spontane bui nog even naar een nieuwe bril gekeken.....nog niet aangeschaft, is wel in de planning....

Vervolgens weer op de fiets gestapt en richting huis gefietst, weer met omwegen en spontane ingevingen om een andere weg in te slaan.... waar ik giga verrast werd door een prachtig stukje natuur.....wouw!! Een stuk wat helemaal geel van de ratelaar gekleurd was en paars van alle orchideeën. ZÓ mooi. En even een klein stukje er in gelopen, was de stilte en de rust te ervaren met de zoemende hommels die druk bezig waren om voedsel te zoeken. En de karekieten tussen al het andere vogelgezang, die hun lied lieten horen. Ook zag ik een paar echte koekoeksbloemen met hun gefranjerde bloemen. Zo'n mooi stukje natuur en weer even van een aardbei genieten.......mmmmm 🤪

 

Bij het openen van de poort zat Nala, de kat van de buren, me verwelkomend aan te kijken om vervolgens er even lekker bij te gaan liggen. Zo gezellig. Ze komt regelmatig bij de vijver gebiologeerd te kijken naar de kikkers en de vissen. En soms springt ze spontaan achter een hommel aan om die te vangen, wat haar niet lukt.

 

 

 

Of er is een weg

Of ik vind een weg

Of ik maak een weg

 

 

 

 

 

De tekst op dit bord boeit me telkens weer.

Dit was nog even het vervolg op een rijk gevulde dag. Het is jammer dat ik soms mijn gevoel niet helemaal onder woorden kan brengen, maar misschien ervaar je het wel bij het lezen.

Bij het thuis komen heb ik nog genoten van de rode bessen in een bakkie yoghurt, zittend in het zonnetje bij het kasje. Daar is het nog genieten van de laatste zonnestralen!  Is een heerlijke plek om er te zijn. Heb het goed!!!  ❤️🌹🌻👋

Reactie schrijven

Commentaren: 0