De Magie van Moeder Natuur

Lieve mensen, iedere morgen loop ik stilletjes op mijn blote voeten en nog in pyjama, een rondje te maken in de tuin. Soms pluk ik wat, zie ik dat er iets gesnoeid mag worden, kleine klusjes. Dan heb ik het gevoel dat ik me eigenlijk beter meteen in mijn tuinkleren kan hijsen om dan lekker met snoeischaar wat te kunnen rommelen. Meestal kijk ik alleen maar en af en toe gedachteloos. Op zulke momenten word ik me gewaar van momenten van diepe schoonheid. Zo liep ik op een morgen door de wat verwilderde schaduwtuin, waar heel veel Geraniums nodosum zich hebben uitgezaaid en beeldig staan te bloeien..... Toen ik me nog even omdraaide om van een andere kant te kijken, zag ik àl die bloemetjes op een andere manier....alsof ze me àllemaal aankeken...... dat kwam binnen......en de zin wat langs kwam was "I see you"..... wouw.

Uiteraard is de uitbundigheid van het voorjaar al achter de rug en is het langzamerhand naar de grote zomer bloei aan toe groeien. En toch merk ik een soort ingetogenheid waar er op diverse plekken hele mooie groepjes bloeiende planten bij elkaar staan. Telkens weer ervaar ik dat als verrassend, die cadeautjes die de Natuur geeft.

 

 

Vanmorgen was ik weer mijn rondje aan het maken en genoot van het stille kijken. Nagenietend ging ik nog even op het bankje bij de vijver zitten...... Vervolgens kwam er een hele wolk met jonge meesjes langs. Ik kon niet zien of het pimpel of kool meesjes waren. Hun petjes waren nog een beetje bruinig.

Spelend, vliegend over het water van de vijver. Af en toe met hun pootjes zittend op en in het water en er weer uitvliegen. Acrobatische toeren makend boven het water en misschien wel wat insecten vangend. Op een tak zittend die ik er neer gezet heb voor de lol en me aankijkend. Vervolgens weer weg vliegend en met elkaar op het pad wat pikkend. Ze waren duidelijk met elkaar op ontdekkingstocht, die groep met jonge blagen. Het was prachtig om zo in stilte te kunnen genieten van dit schouwspel.

En dan zijn ze ineens weer verdwenen om al giebelend en vliegend  de wereld verder te gaan ontdekken.....

En voor mij tijd om de dag te beginnen met in eerste instantie me maar aan te gaan kleden in de tuinkleren...... Heb een magische dag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0