Wakker Wordend

Dag lief mens die toch het lef heeft om dit artikel te gaan lezen. Het kan zijn dat je gaat afhaken met de gedachtes die dan in je langs komen, of dat je toch nog even door gaat lezen en dat er iets je gaat triggeren...... en alles is oké!

 

De afgelopen maanden is er heel veel gebeurt in me en dat noem ik mijn 'binnentuin' waar ik regelmatig in snoei om oude overtuigingen, patronen met wortel en al verwijder. Sommige 'onkruiden' zijn heel hardnekkig (ha ha die zitten ook letterlijk op mijn nek). Als je ooit zevenblad in je tuin hebt gehad dan weet je waar ik het over heb. Een heel klein stukje wortel gaat weer vrolijk verder groeien en voordat je het weet staat het weer vol in je tuin.

In de afgelopen maanden is dat stukje zevenblad wat in mijn binnentuin groeide heel erg zichtbaar geworden, alhoewel ik het nog niet herkende wat er zichtbaar werd, onkruiden kunnen zich heel goed onzichtbaar tussen de andere planten 'verstoppen', totdat je ze ineens ziet en verbaasd bent dat je het niet eerder hebt gezien. LOL ik moet zo lachen om de binnentuin met de buitentuin te vergelijken......

Ik heb bij een dierbare vriend de afgelopen jaren een mooie bloementuin gecreëerd, wat ook zijn wens was. Samen met zijn zoon die het lijnenspel van de border heeft aangelegd met een prachtige bakstenen rand is er en heerlijke bloementuin ontstaan. Ik heb er met veel plezier in 'gewerkt' en er tussendoor ook boeiende gesprekken gehad. De laatste tijd begon er in me een unheimisch gevoel op te spelen. Ik snapte niet wat er gebeurde, maar de lol ging er af. Er was een disbalans. En ik ben een diepzielduiker, dus in eerste instantie heb ik de samenwerking opgezegd. Ik kon niet anders, maar het bleef wel knagen.... Het Universum werkt zo mooi.....wat schetst mijn verbazing......ik kreeg een artikel onder mijn neus waarin ik precies herkende wat er zich in me aan het afspelen was en nu eens flink zichtbaar werd.  In dat artikel werd het verschil tussen een gezonde en een ongezonde sociale overlevingspatroon uitgelegd.  Bingo dat was het! Gelukkig had ik al heel lang geleden een sessie afgesproken waarin dit thema heel duidelijk was en zich kon oplossen, waardoor ik de onbalans die in mij zat verdween. Uiteraard is het allert blijven, en blijven voelen of er nog een stukje zevenblad de kop op wil steken!!!

Dat ongezonde overlevingspatroon heeft met pleasen te maken om gezien, gehoord en geliefd te worden door de mensen om me heen. Zie hier het artikel:  Artikel

 

Wat er zich ook nog afspeelde was een heel naar gevoel wat me onder de mensen overkwam. Ik heb me als kind heel vaak teruggetrokken, als ik me niet veilig voelde en mezelf kon zijn. En dat overviel me ook ineens bij mijn dierbaren. Het is niet te beschrijven wat er gebeurt, wel dat het heel pijnlijk is. En ineens wist ik dat dit ook een beginnende dementie gevoel is! Ineens door dit te ervaren begreep ik mijn moeders proces van dementie. Ze had niet de kracht om bij haar Zelf te blijven, ondanks de traumaverwerking waarmee ze was begonnen....en dan voel ik nu verdriet, want ik weet nu hoe pijnlijk het is!!!  Het gevolg is dat ik haar op een dieper niveau heb mogen ervaren, haar pijn en machteloosheid. En toch weet ik nu dat zij op haar eigen manier haar trauma's zijn verwerkt, want ze heeft heel vredig haar lichaam kunnen verlaten. Ze was in Huize Valckenbosch waar ze de laatste jaren heeft gewoond, heel erg geliefd. Ze was heel gevoelig en wist precies haar stem op het juiste moment te laten horen in alle zwijgzaamheid die er ook was.

 

Lieve Mam

 

Je stond er

plotseling

alleen voor

*

Je zag de

scheiding

niet aankomen

*

Hield je manmoedig

overeind

met alles wat je

gedaan hebt

*

Toch raakte je

de weg

kwijt

*

Je werd er

duizelig

van

*

Dierbaren

stonden klaar

voor je

wilde je helpen

*

"Dat gebemoei"

riep je dan

*

Ze zaten op je nek

*

Je genoot van alle ijsjes

de gesprekken

met de mensen

in het dorp

*

Boodschappen

koken

deed je niet meer

het gas bleef branden

Deurwaarders kwamen

op bezoek

"Zulke lieve mensen"

Jullie gingen samen

naar de bank

*

Vele avonturen hebben we samen beleefd

*

Lieve Mam

Ik heb

ondanks

de zorgen

om je

Bewondering

hoe je

in je kwetsbaarheid

alles in

Vertrouwen

liet gebeuren

je liet leiden

terwijl je door had

dat er deuren

zich sloten

in jezelf

*

Je was gezegend

en werd

beschermd

*

Dank je wel

dat je

mijn moeder

was

*

Een lieve, wijze

 en

krachtige vrouw

*

Onbewust

een

Groot Voorbeeld

voor me

Ondanks

en

Dankzij

al je

Onvermogens

*

Ik hou van je

Lieve Mam

*

30 augustus 2022

 

 

 

Ik heb het gevoel dat er voorlopig genoeg is gedeeld. De ontwikkelingsprocessen stoppen nooit als je er aan begint. Er komt telkens weer een nieuw thema vanzelf op je pad, wat onder andere gebeurt bij het schilderen met de cursisten. Door met elkaar te delen wat ons bezig houdt worden er nieuwe thema's aangeraakt en worden we weer uitgenodigd om er naar te kijken, te onderzoeken, wat het met ons doet. En dat is een gigantisch proces van wakker worden, om vanuit je rationele denken steeds meer te gaan voelen en je intuitie serieus te nemen en te volgen...... je-Zelf serieus nemen.......

 

Het is telkens weer:   "Allow yourself to see what you don't allow yourself to see"

 

"When the Power of Love overcomes the love of power the world will know Peace"

Sri Chinmoy Ghose

 

 

 

  Heel veel Liefs!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0