Magische Wereld

    

  Dag Lief Mens!

 

Ik ervaar zoals ik al een keer eerder schreef het leven steeds meer als magisch. Toen ik de woorden daadwerkelijk LEVEN schreef, dacht ik meteen wouw ja dat is mooi....DAAD WERKELIJK. Het is telkens weer een uitdaging om naar de fluisteringen/intuïtie van mijn hart te luisteren en serieus te nemen, om vervolgens die om te zetten tot daden, tot doen. Ook al voelde ik soms angst. Er zijn ondertussen zo ontzettend veel angsten overwonnen, waar ik hééééél erg blij mee ben en zoveel meer energie en plezier heb gekregen in alles wat ik onderneem. Zo heb ik afgelopen zaterdag een workshop Geometrisch tekenen gevolgd bij Sylvia Cieremans. Het is ook wonderlijk hoe zij op mijn pad is gekomen.

Ik had begin juni een afspraak met Anja, kwam in haar halletje en voelde meteen dat er iets was verandert. Het voelde schoner, opgeruimd. Ze vertelde me dat de veranderingen nog maar kort geleden gebeurt waren, door een ontmoeting met een vrouw in Winterswijk. De onbekende vrouw had haar de weg gevraagd, aangezien ze onbekend was in Winterswijk. Er was meteen een diepe klik en een soort herkenning. Van het een kwam het ander..... dit was Sylvia Cieremans. En er hangt nu een prachtige tekening in het halletje van Anja wat zoveel rust en vrede uitstraalt, dat het halletje echt opgeruimd moest worden en bevrijd van alle tierelantijn wat er was. Doordat de tekening zo'n impact op me had, heb een kaartje mee gekregen. Op de site zag ik allerlei prachtige tekeningen met geometrische vormen. -SITE En dat je een tekening speciaal voor je zelf kon laten maken. Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken...... Ik heb meteen contact gezocht en ze wilde graag een tekening voor me maken. Na telefonisch elkaar even gesproken te hebben, om mijn energie te voelen, zou ze na haar vakantie aan de slag gaan. Eind juni was het ineens zover dat de tekening klaar lag en ik het op kon halen.

 

 

 

Dit is de tekening die bij Anja hangt in haar halletje, met de titel "Infinite Love", die me raakte.

Dit is de tekening die voor mij is gemaakt.

 

Wat een indrukwekkende tekening was dat, ik werd er een 'beetje' door overvallen. Het is niet te beschrijven wat het met me deed, in ieder geval moest ik huilen.....waarom???? Geen idee......toen..... Als de tekening teveel werd, met zijn unieke energie, moest ik het gewoon even weg leggen. Dat heb ik  in het begin ook gedaan. Wel had ik het gevoel, na het advies om het in de slaapkamer een plekje te geven, dat ik alles van mijn grote prikbord ging verwijderen om het daar op te hangen en maar zien hoe verder.

Het wonderlijke was dat ik in de maand mei bezig was met een schilderij en na vele pauzes, niet wetend hoe nu verder, ontstond ineens, bijna vanuit het niets en ook weer vanzelf, een boom. In mijn beleving de levensboom.......

En wat schetste mijn verbazing.... de titel van de tekening die Sylvia voor me heeft gemaakt...."Tree of Life"!

Met alle symbolen en de woorden die er boven elkaar geschreven stonden werd me verteld: "Laat het gebeuren en ga niet zoeken naar antwoorden wat het allemaal betekend!" Dat wilde ik nou net allemaal weten....ha ha..... Nee uit het hoofd blijven Anne...... Als je gaat onderzoeken wat het allemaal betekend raak je in de war. Oké Los laten en maar laten gebeuren.

De tekening heb ik precies in het midden van het prikbord vast geprikt, nadat ik alles wat ik er op had geprikt aan kaarten en teksten er af had gehaald. En tja dan ineens gebeurt het weer..... Ik ben gaan schilderen op het prikbord om de tekening heen. De energie die de tekening uitstraalde kon niet klein blijven, het had een grotere omlijsting nodig...... en ben zelfs buiten het prikbord op de muur verder gegaan....buiten het gekaderde....heerlijk was dat. En voor mijn gevoel kloppend waar ik mee bezig was. Ik voelde ook tijdens het schilderen die blije vrije energie en moest ineens aan de kristallen dolfijn die ik ooit van mijn vader heb gekregen. Deze staat nu bij het schilderwerk.En heel langzaam kwamen er antwoorden op mijn pad. Door de juiste artikelen, boeken, video's, gesprekken, eerdere tekeningen met symbolen die ik in het verleden al had ontvangen........

Telkens kreeg ik het gevoel dat er weer heel veel puzzelstukjes op zijn plek begonnen te vallen èn begon ik daardoor ook het grotere plaatje te zien en te begrijpen. Wat dan weer niet onder woorden is te vatten wat ik met het grotere plaatje bedoel.... en dat maakt me ook weer blij.

 

Zelfs dit bordje wat ik vorig jaar? heb ontvangen van Elly klopt! En moet er gewoon bij hangen.

 

Het schilder werk rondom de tekening had wel tijd nodig om te groeien. Nu is het wel klaar en heb ik de schildersspullen opgeruimd.

Ondertussen zijn de laatste kaarten die ik er nog bij had gevoegd ook opgeruimd en is er alleen nog de tekening in het schilderwerk. Voelt heel fijn.

Afgelopen zaterdag heb ik dan een workshop "Geometrische vormen tekenen" gevolgd bij Sylvia. -SITE- Ik had me al min of meer meteen daarvoor opgegeven, stond op de wachtlijst totdat er nog een kandidaat zich zou melden.

Nadat er eerst een oefening werd gedaan om de twee hersenhelften te verbinden met elkaar, zijn we naar buiten gegaan om even in de natuur de opbouw van de planten en de bloemen te bekijken. Ik had al best veel gezien, ontdekt, maar door Sylvia merkte ik dat ik wéér anders naar de natuur ging kijken. Ook wat ze zei dat alles in de natuur klopt!  Alles is in evenwicht! En nu ik dit schrijf ontroert me dat. En daarom heb ik me altijd veilig gevoeld in de natuur, op de één of andere manier begint dit dieper op me in te werken en begin ik nu steeds meer te snappen, te voelen, in te zien wat de natuur doet met ons. De Natuur heelt ons!!! Alleen hebben we dat als mens niet altijd door. Ik in ieder geval niet bewust. Wel als ik me binnen in huis niet meer prettig voel dan ga ik naar buiten, waar ik weer bij kan komen. In de tuin knap ik altijd op. Wat ik altijd al zei: De Natuur heeft me zoveel geleerd. Ik speel met de Natuur en de Natuur speelt met mij.

Wat ik me verder realiseerde door een gesprek met een dierbaar persoon, dat ik intuïtief een "Ja!" voelde bij de 'beroepskeuze' die ik moest maken na de middelbare school. De tuinbouwschool moest het zijn en met name toen ik in de druivenkas stond voelde ik JA  hier wil  ik zijn! En sinds afgelopen winter heb ik een prachtige volwassen druivenkas gekregen, dank zij Robin die me daarbij geholpen heeft. Zie mij blog: "Van Kasje naar Kas".

 

Even weer terug naar de cursus. Met het starten van het tekenen werd er begonnen met een passer om cirkels te  tekenen waardoor de ......Flower of Life..... ontstond, de basis van de vijf platonische lichamen. Kijkend en zoekend kon ik die vormen niet zien. Doordat ze wel al wat vormen klaar had liggen en op de tekening legde zag ik ze! Bij het zien van de vormen los op tafel kon ik al de diepte zien. Ik werd al helemaal blij van, van het tekenen en kleuren van de vorm die ik vanuit mijn gevoel uit koos.

Zaterdag vroeg Sylvia mij weer: Wat heb je met het jodendom? Ze had symbolen in mijn persoonlijke tekening opgenomen uit het jodendom.  Ik weet het niet. Wat ik me wel ineens herinnerde is dat ik in 1994 het boekje van mijn zus had gekregen: "Het verloren leven" van Etty Hillesum. De eerste keer dat ik het las deed het niets met me en verdween het weer in de boekenkast. In de jaren er na had ik een diepgaande retraite gevolgd met helende sessies.  Hierna las ik een keer een artikeltje dat er een leescursus gegeven werd met het boek van Etty Hillesum. Die stond nog in de boekenkast, mee verhuisd van de Bilt naar Groenlo. Het was alsof ik mijn eigen dagboek aan het lezen was!!! Zoveel herkenning in haar spirituele ontwikkeling in twee jaar tijd!!!! Zij was een joodse vrouw en bevond zich midden in de tijd van de tweede wereldoorlog.

Zelf ben ik ondertussen al een kleine 20 jaar bezig met de groei van mijn hoofd naar mijn hart......wat blijkbaar op slot zat....

Het jodendom houdt me nog af en toe  bezig, wat het met mij te maken heeft. Dus dat puzzelstukje ligt er nog los bij.......en misschien is het een stukje wat niet in mijn puzzel thuis hoort?? De tijd zal het leren.... Wat ik wel weet is dat we ALLEMAAL verbonden zijn in de LIEFDE en misschien is dat het puzzelstukje wat nog helemaal mag vallen bij me......

Wat een weg is er ondertussen afgelegd!

Twintig jaar geleden werd me bij een opstelling gevraagd wat houdt je bezig, wat is je wens? Ik wil gelukkig zijn en dat lukt me niet....... Ik kan niet gelukkig zijn........ Gelukkig voel ik me nu héél erg gelukkig, soms zó heel erg gelukkig dat ik ineens in tranen sta. Dan kan ik tegen mezelf zeggen: wat sta je nou te huilen? Ik voel me zó intens Gelukkig...en het is soms een beetje veel 😊

Wat een Zegen!! Ik voel me een gezegend mens!

 

Wat ik me heel erg bewust ben is dat het eigenlijk allemaal niet onder woorden is te brengen is wat ik  beleef.

Diepe gevoelens zijn soms niet te beschrijven.....

 

En de magie stopt nooit, het wordt steeds meer door bewustwording, ik stap telkens weer in een nieuw avontuur met me-Zelf.

 

En nu wil ik afsluiten met mijn wens dat ook jij zo heel gelukkig mag Zijn met je-Zelf

en

je dierbaren om je heen.

❤️🙏❤️

 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Klaas (woensdag, 26 oktober 2022 11:05)

  Mooi geschreven, vanuit je hart. Er zit gevoel en trilling in dat over zal komen bij mensen die het lezen. Gaaf!

 • #2

  Rabarbara (woensdag, 26 oktober 2022 11:08)

  Wat een prachtig blog! Ik voel de universele liefde erdoorheen. Geniet van je geluk en het prachtige werk dat voor je is getekend. Wat een ontwikkeling �����

 • #3

  Nel (woensdag, 26 oktober 2022 22:05)

  Wat mooi Anne dat je dit deelt.
  Ik herken en ervaar je oprechtheid en intensiteit. Het/je komt bìnnen.
  Wat een geluk!
  Dank je wel. ❤️

 • #4

  Sylvia (donderdag, 27 oktober 2022 09:38)

  Fijn dat we elkaar hebben ontmoet! Bijzonder om te lezen hoe je naar me toe bent geleid. Dank je wel voor je mooie blog!

 • #5

  Lizette (vrijdag, 04 november 2022 22:04)

  Wat een openheid, Anne.
  Wat een geluk!
  Liefs �

 • #6

  Ria (zondag, 31 maart 2024 13:49)

  Wat fijn dat je door en van dierbaren zoveel krijgt.
  Om zuinig op te zijn. Heel zuinig.

  Liefs voor alle betrokkenen.